Tuesday, April 12, 2011

Живот во три века - Дедо Христо Димитровски


Документарец снимен во чест на Дедо Христо Димитровски роден е во1893 година во Битола - битолчанец,Македонец,раскажува за неговиот живот во турско време,за доаѓањето на Султанот Мехмет 2 од Стамбол во Битола,раскажува за неговиот соживот како Македонец со Турците,раскажува за неговото партизнско време,раскажува за миговите поминати во тага и радост.Емисијата е снимена во 2000 година на 107 роденден на Дедо Христо Димитровски.

No comments:

Post a Comment