Tuesday, April 12, 2011

Црешовото топче Илинден 1903


 
                                      


Црешовото топче, Илинден 1903, дел 4/4
документарец за тоа како беше пронајдено црешовото топче, симболот на македонскиот непокор, во Турција, сто години подоцна.

No comments:

Post a Comment